Ratatyöilmoitus

Boliden Harjavalta ja Nornickel Harjavalta toimivat alueidensa yksityisrautateiden haltijoina. Työskentely junaradalla tai kahta metriä lähempänä junarataa edellyttää ratatyöilmoitusta. Tutustu ensin Suurteollisuuspuiston ja Kupariteollisuuspuiston yksityisraiteiden ratatyöohjeeseen, joka löytyy Ohjepankista. Ohjeessa kerrotaan, mitä muita ilmoituksia ja toimenpiteitä sinun on tehtävä ennen ratatyön aloittamista.

Näin teet ratatyöilmoituksen

1.

Täytä alla oleva lomake. Määrittele työkohde tarkasti (raiteen nro, ylikäytävä X, kaatolaite JOUTRA tms.). Raiteistokartan löydät sivuston Ohjepankista.

Huomioi, että erillinen varmistaja sallitaan vain tilanteissa, joissa ATU:n alueelta saadaan esteet ja ihmiset poistettua välittömästi (muutaman sekunnin sisällä), kun juna havaitaan. Tämä varmistusmenettely voidaan myöntää vain erityisperusteluilla ja alueen työnjohdon hyväksynnällä.

2.

Täytä ja lähetä alla oleva lomake viimeistään vuorokautta ennen töiden suunniteltua aloitusta. Lomake ohjautuu Suurteollisuuspuiston pääportille.

3.

Odota, että saat portilta vahvistuksen ratatyöilmoituksen käsittelystä.

4.

Ratatyöilmoituksen jälkeen on haettava erikseen työlupa alueen valvomosta.

5.

Soita ennen työn aloittamista vielä itse VR Transpointille (yhteystiedot ratatyöohjeessa Ohjepankissa) ja varmista, että tieto ratatyöstä on otettu huomioon liikennöinnissä.

6.

Älä aloita ratatyötä ennen kuin olet tehnyt ratatyöohjeessa kuvatut ilmoitukset ja varmistusmenettelyt.

7.

Muista ilmoittaa myös työn päättymisestä tai mahdollisesta jatkumisesta.

Täytä ratatyölomake

  • PP dot KK dot VVVV
  • :
  • PP dot KK dot VVVV
  • :