Investoinnissa parannetaan merkittävästi rikasteiden käsittelyä Porin Satamassa pitkälle tulevaisuuteen

Investointi sisältää uuden punnitus- ja näytteenottolaitoksen sekä uuden rikastevaraston rakentamisen Porin Sataman alueelle. Investointi toteutetaan vuosina 2021–2022 ja otetaan käyttöön vuoden 2023 alussa.

  • Investointipäätös on meille todellinen ilouutinen, jonka eteen on tehty todella pitkään työtä ja esivalmistelua, josta kuuluu ISO kiitos monelle bohalaiselle ja yhteistyökumppanille! Infrastruktuurin parantaminen mahdollistaa rikasteiden kaupallisen punnituksen ja näytteenoton heti rikasteen saapuessa satamaan. Rikasteet siirretään jatkossa laivoista useiden varastojen sijaan yhteen suureen varastohalliin, jolloin pöly- ja hiukkaspäästöjä pystytään hallitsemaan entistä paremmin. Suoraviivaisempi logistiikka parantaa ympäristösuorituskyvyn lisäksi myös kustannustehokkuutta, kertoo Boliden Harjavallan liiketoiminnan kehitysjohtaja Vesa Törölä.

Rikasteiden punnituksen ja näytteenoton siirrosta Harjavallasta satamaan on monia etuja:

  • Voimme hoitaa rikasteiden punnitsemisen, näytteenoton ja kosteuden määrityksen selvästi entistä nopeammin, laadukkaammin, tehokkaammin, turvallisemmin ja alhaisimmin kustannuksin satamassa. Näytteenoton suorittaminen laivan purun yhteydessä nopeuttaa erityisesti rikasteen maksuliikennettä, joka tuo etuja myös rikastetoimittajillemme, jotka ovat meille tärkeä sidosryhmä. Lisäksi rikasteita voidaan toimittaa satamasta Harjavaltaan jatkossa entistä monipuolisemmin ja tehokkaammin, kertoo Boliden Harjavallan näytteenvalmistusosaston päällikkö Tomi Nikkanen.

Bolidenin investoinnin lisäksi Porin Satama investoi vahvasti logistiikkatoimintojen kehittämiseen uudella satamalaiturilla ja sen infrastruktuurilla.