Tekstiviestikanava avautuu harjavaltalaisille 19.10.2021. Pilotissa ovat mukana Boliden Harjavalta, Kemira, Nornickel Harjavalta ja Suomen Teollisuuden Energiapalvelut STEP. Pilottia tukee Harjavallan kaupunki.

 

Pilottiin osallistuvien yritysten tavoitteena on tekstiviestikanavan avulla tehostaa tiedonkulkua lähialueen asukkaille mahdollisista toimintansa poikkeustilanteista, joista voi aiheutua vaikutuksia tehdasalueen ulkopuolelle asuinympäristöön. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi poikkeuksellinen melu-, pöly-, tulipalo- tai päästötilanne. Pilotti kestää 2021-2022 ja kanavan jatkoa arvioidaan tämän jälkeen. Huomioitavaa on, että mikäli mikä tahansa onnettomuustilanne aiheuttaa vaaraa tai suojautumistoimenpiteitä tehdasalueen ulkopuolelle, väestöä varoittaa ja väestölle tiedottamisesta vastaa pelastusviranomainen.

Teema on tärkeä ja tukee myös kaupungin roolia ja vastuuta asukkaidensa hyvinvoinnin edistämisestä. Kannustan vahvasti harjavaltalaisia liittymään kanavalle, kun se avautuu käyttöön, kertoo kaupunginjohtaja Hannu Kuusela.

Suurteollisuuspuiston tehdasalue elää, hengittää ja kehittää osana harjavaltalaista yhteisöä. Harjavallan asukkaiden turvallisuus, viihtyvyys ja hyvinvointi ovat edellytys tehtaiden toiminnalle ja tulevaisuudelle. Tule mukaan kanavalle täyttämällä ilmoittautumislomake osoitteessa www.suurteollisuuspuisto.com – lomake ja kanava avautuvat käyttöön 19. lokakuuta!

 

Lisätietoja:

  • Boliden Harjavalta: toimitusjohtaja Timo Rautalahti, puh. 050 598 7620
  • Nornickel Harjavalta: toimitusjohtaja Joni Hautojärvi, puh. 050 384 3608
  • Kemira: käyttöpäällikkö Jussi Ruusunen, puh. 050 568 8271
  • Suomen Teollisuuden Energiapalvelut STEP: operatiivinen päällikkö Kimmo Sandberg, puh. 050 598 7620
  • Harjavallan kaupunki: kaupunginjohtaja Hannu Kuusela, puh. 044 432 5201