Harjavaltalaisesta alppihiihtäjä Sanni Virrasta, 18, tuli yksi Boliden Harjavallan sponsorointiyhteistyökumppaneista syksyllä 2021. Harjavallan Jymyä edustava Sanni kilpailee alppihiihdossa FIS-tasolla kiertäen Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopan kisoja. Vuonna 2021 hän voitti Suomen mestaruuden suurpujottelussa N18-sarjassa, tänä vuonna suurpujottelu sujui hienosti ja palkintosijat ovat tähtäimessä myös tulevalle kaudelle.

Laskukausi 2021–2022 päättyi toukokuun alussa. Tapasimme Sannin Harjavallassa ja kysyimme, mitä alppihiihtäjälle kuuluu nyt, kesähelteillä?

– Kesä tulee kulumaan suurin osin voimatreenin, kestävyysharjoittelun ja yleisen fysiikan kehittämisessä. Talvisin harjoittelen oman treeniporukan kanssa, mutta kesän treenit ovat pitkälti omatoimisia. Välillä tosin haastan isän mukaan treeneihin, kertoo Sanni hymyillen kuluvan kesän ohjelmastaan.

Voimaa ja kehonhallintaa alppilajeissa tosiaan tarvitaankin, sillä laskuissa on usein vauhtia noin 60 km/h, vauhtilajeissa jopa 100 km/h. Kesällä lumiset rinteet kuitenkin vaihtuvat vedeksi:

– Vesihiihdän SM-tasolla, osallistun kesällä vesihiihdon SM-kisoihin. Lähden myös Norjaan Pohjoismaiden mestaruuskisoihin, Sanni kertoo.

Sannin talvet kuluvat  Lapissa alppihiihdon parissa, kesäisin hän viettää enemmän aikaa myös kavereiden kanssa. Hänellä on käynnissä neljäs vuosi lukiossa, jota hän on suorittanut osittain Harjavallassa ja osittain Kuusamossa, jossa on paremmat mahdollisuudet alppihiihdon harjoitteluun. Jatko-opintojen osalta kalenteriin on merkitty välivuosi.

– Haluaisin tulevaisuudessa opiskella todennäköisesti jotakin liikuntaan liittyvää alaa, mutta asia on vielä hiukan auki. Katse on nyt paljolti tulevan alppihiihtokauden tavoitteissa. Suurpujottelu on sujunut minulla viime aikoina tosi hyvin ja toivon tälle tietysti jatkoa. Kiikarissa ovat menestys ja palkintosijat sekä varma tekeminen, joka luo hyvät lähtökohdat jatkoon.

Yhteistyökumppanuus Boliden Harjavallan kanssa on ollut Sannille tärkeä tuki.

– On ollut tosi hyvä juttu, että Boliden Harjavalta lähti mukaan tukijoukkoihini – isot kiitokset siitä! Alppihiihto ei ole edullinen laji; sukset ovat arvokkaita ja kuluvat nopeasti rikki vauhdikkaassa menossa. Jokaisesta sponsoroinnista on suuri ilo ja hyöty, kiittää Sanni.

Kiitämme Sannia tähänastisesta yhteistyöstä ja toivotamme tehokkaita kesätreenejä sekä menestystä tulevaan kauteen!

Sanni vieraili Boliden Harjavallan pääkonttorilla 22. kesäkuuta. Hänellä oli tuomisinaan kunniakirja kiitokseksi yhteistyöstä kaudella 2021 – 2022. Kiitos Sanni!

Sanni Virta