Suurteollisuuspuiston ulkoista tekstiviestikanavaa poikkeustilannetiedottamiseen pilotoitiin lokakuusta 2021 alkaen. Onnistuneen pilotin jälkeen kanava otetaan nyt vakituiseen käyttöön.

Kanavan käytössä ovat mukana Suurteollisuuspuiston yrityksistä Boliden Harjavalta, Kemira, Nornickel Harjavalta ja Suomen Teollisuuden Energiapalvelut STEP. Pilottia tuki Harjavallan kaupunki. Harjavallan asukkaille suunnatun tekstiviestikanavan tarkoituksena on lisätä avoimesti tiedonkulkua yritysten toiminnan poikkeustilanteissa, joista aiheutuu tai voi aiheutua vaikutuksia tehdasalueen ulkopuolelle asuinympäristöön. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi poikkeuksellinen melu-, pöly-, tulipalo- tai päästötilanne.

Mikäli mikä tahansa onnettomuustilanne aiheuttaa vaaraa tai suojautumistoimenpiteitä tehdasalueen ulkopuolelle, väestöä varoittaa ja väestölle tiedottamisesta vastaa pelastusviranomainen.

Liity mukaan kanavalle Suurteollisuuspuiston internetsivuilla

Poikkeamatiedote lähetetään asukkaille tekstiviestinä – jos haluat mukaan jakeluun, täytä lomake osoitteessa https://suurteollisuuspuisto.com/liity-tekstiviestikanavalle/. Kanavalta voi halutessa poistua lähettämällä tekstiviesti TIEDOTE STOP numeroon 18200.